Steatoza hepatica si diabetul, un cerc vicios

Steatoza hepatica si diabetul: doua afectiuni legate intre ele

Legatura complexa si bidirectionala intre steatoza hepatica (ficat gras) si diabet castiga din ce in ce mai mult interes printre cercetatori in ultimul timp. Astfel, ficatul gras non alcoolic este legat de aparitia diabetului de tip 2, si in acelasi timp, diabetul de tip 2 poate afecta buna functionare a ficatului. Atat steatoza hepatica cat si diabetul se caracterizeaza prin rezistenta la insulina ca efect patogen cel mai important. Astfel, tratatamentul ficatului gras face parte din protocolul de profilaxie si tratament al diabetului si invers. Vezi tratament naturist steatoza hepatica cu Hepaton.

Interdependenta dintre steatoza hepatica si diabet: studii si cercetari

<Diabetul  hepatic > este un termen aparut la inceputul secolului 20. Acest termen medical avea rolul de a descrie incidenta crescuta a diabetului la cei bolnavi de ciroza. In anii recenti,  cercetarile legate de diabetul hepatic au inceput sa prezinte un interes tot mai crescut in lumea medicala.

Starea de sanatate precum si speranta de viata a diabeticilor sunt legate de complicatii la nivel vascular si probleme renale dar si de afectiuni ale ficatului.  Conform studiilor clinice, aceste afectiuni pot degenera in ciroza.

Boala ficatului gras constituie cea mai frecventa afectiune a ficatului. Ea constituie si una din cele mai importante cauze ale aparitiei diabetului de tip 2. Aceasta problema intereseaza oamenii de stiinta din mai multe tari.

A se vedea tratament naturist steatoza hepatica cu Hepaton.

Ce este steatoza hepatica si de ce este crucial tratamentul steatozei ?

Steatoza hepatica consta in acumularea pe termen lung a trigliceridelor in celulele hepatice rezultand stresul oxidativ la nivelul ficatului. Radicalii liberi precum si produsii rezultati din oxidarea grasimilor produc pagube la nivel celular. Acestia distrug membrana celulelor ceea ce duce la moartea acestora, cauzand in acelasi timp si un proces inflamator. Distrugerea celulelor hepatice duce la fibroza si eventual ciroza. Tratamentul ficatului gras in faza incipienta este important. A se citi despre tratament naturist steatoza hepatica aici.

Ficatul si metabolismul glucozei

Ficatul joaca un rol cheie in regularizarea glucozei cat si in metabolismul lipidelor. Aceste procese sunt disfunctionale atat la cei cu ficat gras cat si la diabetici.

Hiperglicemia (cresterea nivelului de zahar in sange) rezulta din incapacitatea ficatului de a depozita glucoza sub forma de glicogen dupa mancare.

De regula generela, boala ficatului gras este direct asociata cu rezistenta la insulina iar exceptiile de la aceasta regula sunt mai degraba rare.

Steatoza hepatica, factor important in aparitia diabetului de tip 2

Studiile clinice demonstreaza ca steatoza hepatica contribuie la aparitia diabetului de tip 2, constituind un factor major. Odata ce diabetul este in faza avansata, acesta duce la agravarea steatozei hepatice. Astfel, asistam la o distrugere progresiva a celulelor hepatice, aparitia fibrozei, cirozei sau chiar cancerului hepatic. Pentru a evita aceste complicatii, este deosebit de important tratamentul steatozei hepatice. A se vedea produsul Hepaton pentru tratament naturist steatoza hepatica.

Obezitatea, diabetul si steatoza hepatica tratament

Obezitatea este si ea legata de aparitia diabetului de tip 2 si steatozei hepatice. Studiile demonstreaza ca o scadere a greutatii corporale cu doar 8% poate determina reducerea grasimii de pe ficat. In acelasi timp,  rezistenta la insulina se imbunatateste. Combaterea obezitatii este un pas important in protocolul de tratament naturist steatoza hepatica.

Sursa: Ficatul gras si diabetul un cerc vicios

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2023

0
Coșul meu
Call Now Button