Steatoza hepatică și diabetul, un cerc vicios

Steatoza hepatică și diabetul, un cerc vicios

Steatoza hepatică și diabetul: două afecțiuni legate între ele

Legătura complexă și bidirecțională între steatoza hepatică (ficat gras) și diabet câștigă din ce în ce mai mult interes printre cercetători în ultimul timp. Astfel, ficatul gras non alcoolic este legat de apariția diabetului de tip 2, și în același timp, diabetul de tip 2 poate afecta buna funcționare a ficatului. Atât steatoza hepatică cât și diabetul se caracterizează prin rezistența la insulină ca efect patogen cel mai important. Astfel, tratamentul ficatului gras face parte din protocolul de profilaxie și tratament al diabetului și invers. Vezi tratament naturist steatoza hepatică cu Hepaton.

Interdependența dintre steatoza hepatică și diabet: studii și cercetări

“Diabetul hepatic” este un termen apărut la începutul secolului 20. Acest termen medical avea rolul de a descrie incidența crescută a diabetului la cei bolnavi de ciroză. In anii recenți, cercetările legate de diabetul hepatic au început să prezinte un interes tot mai crescut în lumea medicală.

Starea de sănătate precum și speranța de viață a diabeticilor sunt legate de complicații la nivel vascular și probleme renale dar și de afecțiuni ale ficatului. Conform studiilor clinice, aceste afecțiuni pot degenera în ciroză.

Boala ficatului gras constituie cea mai frecventă afecțiune a ficatului. Ea constituie și una din cele mai importante cauze ale apariției diabetului de tip 2. Această problemă interesează oamenii de știință din mai multe țări.

A se vedea tratament naturist steatoza hepatică cu Hepaton.

Ce este steatoza hepatică și de ce este crucial tratamentul steatozei ?

Steatoza hepatică constă în acumularea pe termen lung a trigliceridelor în celulele hepatice rezultând stresul oxidativ la nivelul ficatului. Radicalii liberi precum și compușii rezultați din oxidarea grăsimilor produc pagube la nivel celular. Aceștia distrug membrana celulelor ceea ce duce la moartea acestora, cauzând în același timp și un proces inflamator. Distrugerea celulelor hepatice duce la fibroză și eventual ciroză. Tratamentul ficatului gras în faza incipientă este important. A se citi despre tratament naturist steatoza hepatică aici.

Ficatul și metabolismul glucozei

Ficatul joacă un rol cheie în regularizarea glucozei cât și în metabolismul lipidelor. Aceste procese sunt disfuncționale atât la cei cu ficat gras cât și la diabetici.

Hiperglicemia (creșterea nivelului de zahăr în sânge) rezultă din incapacitatea ficatului de a depozita glucoza sub formă de glicogen după mâncare.

De regulă, boala ficatului gras este direct asociată cu rezistența la insulină iar excepțiile de la această regulă sunt mai degrabă rare.

Steatoza hepatică, factor important în apariția diabetului de tip 2

Studiile clinice demonstrează că steatoza hepatică contribuie la apariția diabetului de tip 2, constituind un factor major. Odată ce diabetul este în faza avansată, acesta duce la agravarea steatozei hepatice. Astfel, asistăm la o distrugere progresivă a celulelor hepatice, apariția fibrozei, cirozei sau chiar cancerului hepatic. Pentru a evita aceste complicații, este deosebit de important tratamentul steatozei hepatice. A se vedea produsul Hepaton pentru tratament naturist steatoza hepatică.

Obezitatea, diabetul și steatoza hepatica tratament

Obezitatea este și ea legată de apariția diabetului de tip 2 și steatozei hepatice. Studiile demonstrează că o scădere a greutății corporale cu doar 8% poate determina reducerea grăsimii de pe ficat. In același timp, rezistența la insulină se îmbunătățește. Combaterea obezității este un pas important în protocolul de tratament naturist steatoza hepatică.

Sursa: Ficatul gras și diabetul un cerc vicios

Leave a reply

Date indentificare fiscala
Nume Societate: PRIMO NUTRITION SRL
CUI: RO29553556
Nr. reg. com.: J08/2080/2015
Sediu social: Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2024

0
Coșul meu
Call Now Button