ficat gras tratament

Ficat gras: definitie, manifestari, factori de risc

Ficatul gras este o afectiune din ce in ce mai frecenta. Un adult din cinci are ficatul gras fara macar sa banuiasca. Este o boala periculoasa, deoarece evolueaza lent si asimptomatic. Simptomele care o dau de gol se manifesta in majoritatea cazurilor in faza avansata cand ficatul este afectat in asemenea masura incat nu mai are capacitatea de a-si indeplini functiile la parametri normali. De aceea, trebuie sa urmam un tratament naturist  ficat gras. A se vedea Hepaton si produsele asociate pentru ficat gras.

Ficatul gras se manifesta printr-o acumulare de grasimi in celulele hepatice (grasimi compuse in mare parte de trigliceride si care sunt greu de eliminat) datorita faptului ca acesta nu mai poate descompune grasimile in mod corect.  Prin urmare, aceste grasimi netransformate se depoziteaza in tesuturile ficatului. Aceasta constituie prima faza a bolii ficatului gras.

Cu timpul, ficatul se inflameaza, creste in volum (ficat marit). In lipsa unor masuri terapeutice, boala avanseaza, iar celulele hepatice se atrofiaza, adica se sclerozeaza. Astfel apare fibroza iar celulele hepatice isi pierd capacitatea de a functiona.  In acest stadiu, avem de a face cu insuficienta hepatica sau cancer.

Daca boala este descoperita devreme, este mult mai usor sa-i oprim evolutia si chiar sa o vindecam. Este deosebit de important sa urmam un tratament pentru ficat gras.

Diabeticii, persoanele obeze, consumatorii de alcool, cei cu colesterol mare respectiv trigliceride sunt predispusi la boala ficatului gras. Exista dealtfel o corelatie intre diabet si disfunctionalitatea ficatului, deoarece acesta din urma joaca un rol important in metabolismul glucozei. Pe de alta parte, o concentratie ridicata de enzime in ficat predispune la aparitia diabetului de tip 2. Un ficat disfunctional nu are capacitatea sa detecteze corespunzator nevoia de insulina si sa controleze mecanismul de stocare respectiv eliberare a glucozei

Ficat gras tratament

Medicamente pentru ficat gras

Nu exista la ora actuala medicamente pentru tratamentul ficatlui gras. Insa deoarece, in general medicamentele sunt toxice pentru ficat, unele luate pe termen lung pot cauza boala ficatului gras (corticoizi, tetraciclina, tamoxifen etc). A se vedea Hepaton si alte tratamente naturiste pentru ficat gras cu care se poate asocia Hepaton.

Ficat gras regim alimentar  

Putem opri evolutia respectiv agravarea bolii ficatului gras adoptand un stil de viata si un regim alimentar mai sanatos. Acesta este primul pas in protocolul de tratament ficat gras.

Se recomanda eliminarea consumului de alcool si zahar atat sub forma bruta (zahar ca atare, dulciuri, patiserii, bauturi carbogazoase etc) cat si sub forma de carbohidrati rafinati (faina alba, orezul alb). Trebuie deasemenea limitat consumul de fructe cu continut ridicat in zahar. Legumele crude si verdeturile, carnea slaba, pestele ar trebuie sa faca parte cu predilectie din regimul alimentar.

Zaharul in exces nu este nociv doar pentru dinti ci si pentru sanatatea generala. Un aport de zahar peste normal imbolnaveste atat ficatul cat si pancreasul si duce la obezitate. Anumite studii arata ca zaharul poate fi la fel de daunator pentru ficat ca si alcoolul.

Ficat gras tratament naturist

Exista deasemenea cateva tratamente naturiste pentru ficat gras.

Unul dintre acestea este Hepaton, un complex de substante naturale al carui rol este crucial in eliminarea grasimilor de pe ficat. Hepaton ajuta la dislocarea grasimilor respectiv transformarii acestora in energie. In plus, Hepaton este un foarte bun hepatoprotector

Alte remedii naturiste pentru ficat gras sunt: silimarina, n acetil l cisteina, extractul de usturoi cu vitamina E naturala, desmodium.

Silimarina actioneaza ca antioxidant si antiinflamator si favorizeaza regenerarea celulelor hepatice.

N acetil l cisteina ajuta la eliminarea toxinelor si previne oxidarea grasimilor de pe ficat. Aceste grasimi, prin oxidare, produc radicali liberi care duc la la distrugeri in lant ale celulelor hepatice respectiv la agravarea bolii ficatului gras.

Extractul de usturoi (fara miros) are rol detoxifiant pentru ficat. Extractul de usturoi are proprietatea de a activa o serie de enzime la nivelul ficatului care stimuleaza eliminarea toxinelor din tesuturile hepatice. In plus, usturoiul combate obezitatea, hipertensiunea arteriala si colesterolul, este benefic in diabet, boala asociata cu steatoza hepatica.

Vitamina E naturala contribuie la neutralizarea stresului oxidativ la nivelul ficatului. Stresul oxidativ (formarea radicalilor liberi) sta la baza procesului destructiv care are loc la nivelul celulelor hepatice si care cauzeza boala ficatului gras. Exista studii care confirma ca vitamina E poate imbunatati semnificativ functiile ficatului in boala ficatului gras.  (https://www.nutraingredients.com/Article/2015/07/22/Vitamin-E-significantly-improves-liver-function-for-fatty-liver-patients-Meta-analysis)

Desmodium este o planta de origine africana, foarte cunoscuta si folisita in Franta pentru afectiunile ficatului. Are proprietati deosebite in ceea ce priveste regenerarea celulelor hepatice si imbunatatirea functiilor ficatului.

A se vedea Hepaton si pentru tratament naturist ficat gras.

3 Responses to Ficat gras tratament naturist-Vezi Hepaton

  1. Iau hepaton cu acid alfa lipoic de aproximativ 2 luni, analizele mi-au iesit mult mai bune mi-a scazut si grasimea de pe burta, produse minunate !

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2023

0
Coșul meu
Call Now Button