Deficienta in coenzima Q10, cauze si consecinte asupra sanatatii

Factorii care contribuie la scaderea nivelului de coezima q10

Productia de coenzima q10 si imbatranirea

Pe masura ce imbatranim, organismul nostru isi pierde capacitatea de a produce aceasta substanta. Procesul de imbatranire duce la scaderea concentratiei de Q10 in diferite tesuturi si organe (inima, ficat, rinichi, muschi etc). Persoanele in varsta precum si cele care iau medicamente impotriva colesterolului (statine) sunt deficiente in Q10. Deasemenea bolnavii de diabet, cancer, boli de inima etc au un nivel scazut din aceasta substanta in organism. Aceste persoane sunt primele vizate in ceea ce priveste recomandari in a lua suplimenti de coenzima q10. O lipsa de coenzima Q10 s-a descoperit de asemenea la persoanele care sufera de boli ale gingiilor (gingivita, paradontoza).

Alti factori:

Pe langa procesul de imbatranire, mai exista si alti factori care contribuie la deficienta in Q10, ca de exemplu :

-Un aport insuficient de vitamine B

-Defecte genetice in ceea ce priveste sinteza sau utilizarea Q10 in procesele metabolice. Este o afectiune rara care determina asa zisa deficienta primara in coenzima Q10

-O cerere crescuta de Q10 ca urmare a unei boli

-Boli mitocondriale

-Efectele secundare ale statinelor (medicamentele anticolesterol)

-Stresul oxidativ cauzat de imbatranire, poluare, fumat, stres, medicamente, etc. Acesta este accelerat de catre aditivii si conservantii din alimente, regimul alimentar deficient etc.

Consecintele deficientei in coenzima q10 asupra sanatatii

Un nivel redus de q10 afecteaza tesuturile si diferitele organe: inima, rinichii, creierul, ficatul, plamanii etc.

In general, un nivel scazut de Q10 in organism este in corelatie directa cu o productie importanta de radicali liberi, respectiv cu o stare de sanatate precara. Cel mai periclitat organ in lipsa coenzimei Q10 este inima, aceasta avand nevoie de o mare cantitate de coenzima Q10 pentru a putea functiona la capacitate normala. Bolile de inima sunt afectiunile cele mai strans  legate de deficienta in Q10.

Lipsa unui nivel optim de Q10 in organism duce la o imbatranire mai rapida precum si la imbolnavire. Coenzima Q10 este esentiala pentru buna functionare a celulelor, respectiv organelor. In consecinta, nu este de mirare ca bolile cronice care afecteaza tesuturile si organele sunt legate de deficienta in aceasta substanta.

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2023

0
Coșul meu
Call Now Button