Beneficiile coenzimei Q10 pentru sanatate

Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor cu rol de a sustine reactiile metabolice si functionarea normala a diferitelor organe. Ea constituie sursa de energie necesara celulelor. Are rol antioxidant (combate stresul oxidativ si radicalii liberi) si antiimbatranire.

Coenzima Q10 este in general utilizata in afectiuni ale inimii, atat profilactic cat si ca remediu, precum si in probleme ale sistemului nervos (Parkinson, Alzheimer etc).

Persoanele care sufera de anumite boli ca de exemplu hipertensiune arteriala, boli de inima, Parkinson,  infectii ale sangelui, anumite boli ale muschilor, gingivite, paradontoza, sida, oboseala, slabiciune etc au un nivel redus de coenzima Q10 in organism.

Coenzima Q10 poate fi benefica si in alte probleme de sanatate, ca de exemplu :

-Slabirea vederii datorita imbatranirii

Coenzima Q10 impreuna cu luteina, omega 3, vitamine si minerale combate bolile degenerative ale ochiului (degenerare maculara) cauzate de imbatranire.

-Luata impreuna cu seleniu si omega 3, coenzima Q10 reduce semnificativ riscul de deces datorat bolilor de inima la varstnici.

-Combate insuficienta cardiaca si reduce riscul aritmiilor.

-Reduce ricul aparitiei complicatiilor in diabet (neuropatia diabetica).

-Este benefica in fibromialgie. Coenzima q10 poate reduce durerea si oboseala.

-Poate imbunatati activitatea sistemului imunitar la bolnavii de sida.

-Poate preveni migrenele.

-Imbunatateste starea bolnavilor de distrofie musculara.

–Reduce semnificativ riscul atacului de cord.

-Poate imbunatati performanta sportiva.

-Reduce riscul aparitiei cancerului.

-Imbunatateste fertilitatea la barbati.

Coenzima Q10 ofera beneficii importante pentru persoanele in varsta. Odata cu varsta, nivelul coenzimei Q10 in sange, organe si tesuturi. Conform unor studii efectuate pe un grup de persoane de 70 ani si mai mult, suplimentarea cu coenzima Q10 concentrata (minim 200 mg) si seleniu pe o perioda de patru ani, poate imbunatati vitalitatea, performanta fizica si calitatea de viata. In plus, pe termen lung (la 12 ani de la acest studiu), s-a constatat o reducere semnificativa a mortalitatii datorita bolilor de inima comparativ cu grupul placebo.

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: [email protected]

Copyright © Primo Nutrition 2020

Call Now Button
error:
  • Înregistrează-te
Parolă pierdută ? Vă rugăm introduceți numele utilizatorului sau adresa de email. Veți primi un email cu un link pentru a vă reconfigura parola.
0
Coșul meu