Frunzele de graviola, un remediu naturist eficient in diabet ?

Diabetul o boala cu consecinte grave si, din pacate, din ce in ce mai prezenta

Persoanele suferind de diabet au un nivel ridicat si constant de zahar in sange. Pe termen lung, excesul de glucoza in sange conduce la consecinte grave asupra sanatatii.

Diabetul de tip 1 poate fi cauzat de o productie insuficienta de insulina, iar in diabetul de tip 2  organismul nu mai raspunde corespunzator insulinei.

La nivel mondial, 380 de milioane de persoane sufera de diabet. Organizatia mondiala a sanatatii prevede ca acest numar sa dubleze pana 2030. In prezent, diabetul ucide mai multe persoane decat SIDA si cancerul de san la un loc si este cauza principala a insuficientei renale, orbirii, problemelor cardiovasculare si accidentelor vasculare cerebrale.

Graviola si diabetul, studii si cercetari

S-au efectuat nenumarate studii pe graviola, la nivel mondial, cele mai importante legate de diabet le regasim in tari din Africa si America de sud, adica acele zone de pe glob unde creste planta numita graviola (Annona Muricata)

In cadrul unui studiu efectuat la Universitatea Yaounde din Camerun, s-a folosit un grup de soareci cu diabet de tip 1, pe care s-a testat un extract de graviola. Studiul a demonstrat ca animalele injectate cu extractul de graviola au avut un nivel de glucoza mai scazut precum si nivelul de colesterol, spre deosebire de soarecii diabetici netratati cu acest extract.

Studiul conclude ca proprietatea antidiabetica a extractului de graviola poate fi explicata prin efectele sale anticolesterol, antioxidante si protectoare asupra celulelor beta pancreatice.  Celulele beta sunt celulele pancreatice responsabile de productia de insulina.

Un studiu similar in cadrul universitatii Obafemi Awolowo din Nigeria a descoperit ca graviola poseda proprietati hipoglicemice si regeneratoare pentru insulele pancreatice, cunoscute sub denumirea populara insulele lui Langerhans.

Insulele pancreatice sunt o agregare de celulele (printre care si celulele beta) care lucreaza impreuna avand ca obiectiv de a tine sub control glicemia. In momentul in care celulele beta detecteaza glucoza in sange, acestea elibereaza o cantitate suficienta de insulina pentru a mentine un nivel normal de glicemie.

Diabetul de tip 1 este cauzat de o anomalie a sistemului nostru imunitar, care considera celulele beta precum o amenintare si in consecinta le distruge. In consecinta, corpul nu mai este capabil sa produca destula insulina pentru a transforma alimentele in energie. Studiul anterior demonstreaza faptul ca graviola ajuta aceste celulele in procesul de regenerare si ca exista o diferenta semnificativa intre concentratiile de glucoza sangvina intre grupul experimental si cel de control de soareci diabetici.

O alta cercetare stiintifica efectuata la Universitatea sud-africana KwaZulu-Natal, a descoperit efectul benefic al extractului de graviola asupra tesuturilor hepatice. Acesta imbunatateste productia insulinei si are o actiune antioxidanta difuza in organism.

In concluzie, graviola are efecte benefice in prevenirea diabetului, dislipidemiei si prin urmare a bolilor cardiovasculare.

 

 

 

 

 

 

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2023

0
Coșul meu
Call Now Button