Chitosanul, un supliment natural bun si pentru slabire

Chitosanul, un supliment natural bun si pentru slabire

Chitosanul, o fibra naturala obtinuta din chitina, are proprietati speciale. Una dintre acestea este de a se lega de grasimi, captandu-le ca un burete, reducand astfel absorbtia acestora in organism. Astfel, luand chitosan inainte de masa, are ca efect reducerea aportului caloric precum si scaderea nivelului de colesterol.

Un gram de chitosan are capacitatea de a capta aproximativ 15 g de grasimi. Un regim cu chitosan poate reduce aportul caloric zilnic cu 500 pana la 1000 kcalorii. Luand chitosan, nu vom mai absorbi grasimi, deci organismul va fi nevoit sa consume rezervele de grasime existente in straturile adipoase pentru a produce energie. Acest proces duce la slabire.

Slabire cu chitosan, studii si cercetari

Obezitatea este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multi oameni si din pacate tot mai tineri. Astfel suplimentele alimentare care sa combata obezitatea sunt tot mai cautate. Printre cele mai eficiente si fara efecte secundare se numara chitosanul.

Grasimile si colesterolul, odata combinate cu chitosanul, deoarece acesta este o fibra care nu se digera (insolubila) sunt eliminate din organism prin colon. Chitosanul, pe langa ca mareste in mod semnificativ cantitatea de grasimi eliminate prin colon, creeaza senzatia de satietate (reduce foamea respectiv cantitatea de alimente pe care o consumam) ceea ce ii confera utilitatea in curele de slabire. Rezultatele in curele de slabire variaza de la o persoana la alta, in functie de stilul de viata (regim alimentar, exercitiu fizic), starea de sanatate etc, si sunt vizibile dupa 4-5 saptamani de administrare.

In ceea ce priveste pierderea kilogramelor de prisos, cele mai bune rezultate se obtin asociind chitosanul cu un regim alimentar echilibrat si redus in calorii precum si exercitiu fizic.

Cu toate acestea, unele studii printre care un studiu efectuat in India, pe o durata de 3 luni, pe persoane obeze, a demonstrat ca acest supliment alimentar poate ajuta la slabire intr-o oarecare masura, chiar in lipsa unei diete speciale.

Astfel, un grup de subiecti a luat chitosan capsule de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de fiecare masa (cercetari anterioare au demonstrat ca, pentru a fi utilizabil, chitosanul trebuie sa se dizolve in sistemul digestiv), pe cand celuilalt grup i s-au administrat capsule placebo (cu celuloza).

La inceputul, mijlocul si sfarsitul perioadei de studiu au fost efectuate analize si masuratori pentru a determina masa corporala cat si profilul lipidic al persoanelor in cauza.

S-a constatat ca dupa 3 luni, persoanele care au luat chitosan au pierdut in medie intre 4-4,5 kg, comparativ cu grupul placebo in care nu s-a inregistrat nici o modificare.

In randul celor ce au luat chitosan, s-a constatat deasemenea o imbunatatire a nivelului atat de colesterol cat si de zahar in sange.

Obezitatea constituie o problema de sanatate publica cu incidenta tot mai crescuta nu doar in tarile dezvoltate ci si in cele in curs de dezvoltare. Este deci o problema cu care se confrunta marea majoritate a tarilor. Obezitatea este strans legata de boli cronice cum sunt bolile de inima (ateroscleroza, hipertensiunea arteriala, atacul de cord etc), diabetul, artroza (coxartroza, gonartroza), cancerul etc. De aici rezulta nevoia de a interveni prin regim alimentar adecvat si substante naturale pentru a preveni si a reduce incidenta fenomenului de obezitate. O astfel de substanta naturala este chitosanul. Are un pret scazut, nu prezinta efecte secundare, deci riscuri pentru sanatate, iar dupa cum confirma studiile, efectele acestuia in lupta impotriva obezitatii si colesterolului sunt promitatoare.

Pe langa ca constituie un bun adjuvant in curele de slabire si in reducerea colesterolului rau, chitosanul reduce rezistenta la insulina fiind deosebit de folositor pentru diabetici si cei predispusi la diabet. Mai mult, chitosanul ajuta la eliminarea toxinelor din organism, regleaza tranzitul intestinal, stimuleaza vindecarea si refacerea mucoaselor digestive etc, deci contribuie la sanatatea generala si la starea de bine.

Cel mai eficient este chitosanul in concentratii importante (chitosan forte).

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2023

0
Coșul meu
Call Now Button