Aportul Necesar de Vitamina C

Aportul Necesar de Vitamina C

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Oregon de la Linus Pauling Institute propun o creştere a dozei zilnice recomandate (DZR) de vitamina C, de la nivelul actual de 90 de miligrame pe zi pentru bărbaţi şi 75 de miligrame pentru femei, la un aport modest de 200 de miligrame. Profesor Balz Frei şi colegii observă că DZR actuală se bazează pe doza necesară pentru a preveni scorbutul şi că metodele actuale de evaluare a nutrienţilor, cum ar fi vitamina C, de multe ori nu au reuşit să prevină boala datorită metodologiei defectuoase de calcul a dozei zilnice recomandate. „Studiile de faza III, randomizate, concepute în principal pentru a testa siguranţa şi eficacitatea produselor farmaceutice sunt inadecvate pentru a evalua beneficiile pentru sănătate ale substanţelor nutritive esenţiale, la fel ca şi dovezile ştiinţifice disponibile în prezent pentru a determina aportul optim de vitamina C, la om”, scriu ei.


„Este timpul pentru a aduce un sens comun în acest aspect, considerând totalitatea dovezilor ştiinţifice, şi trecând dincolo de unele studii clinice, care sunt în mod inerent eronate”, a comentat Dr. Frei, care este director al Linus Pauling Institute. „Un număr semnificativ de persoane din SUA şi din întreaga lume sunt deficitare în vitamina C, şi nu există dovezi că mai mult din această vitamină ar putea ajuta la prevenirea bolilor cronice. Cu acelaşi tip de cercetare, „faza de trei studii randomizate, controlate cu placebo”, folosită pentru a testa medicamente , este aproape garantat ca nu se vor găsi nici un fel de beneficii pentru suplimentarea cu nutrienţi esenţiali”.

Dr. Frei şi coautorii lui susţin că aceste studii nu demonstrează întotdeauna proprietăţile de protecţie ale compuşilor deja prezenţi în corpul uman, ale căror beneficii pot fi evidente numai după mulţi ani de aport optim. Ei au observat că creşterea pe termen lung a aportului de vitamina C, va oferi o mai mare saturaţie în ţesuturi, la un cost de numai un leu pe zi, dacă este consumată ca un supliment, rezultând un câştig semnificativ privind riscurile de boli cardiovasculare şi cancer, precum şi o reducere în condiţiile în care contribuie la aceste boli, inclusiv inflamaţia.

„Noi credem că de cercetarea noastră arată că DZR ar trebui să crească”, a concluzionat Dr. Frei. „Şi raportul beneficiu-risc este foarte mare. Un aport de 2000 mg vitamina C, consumată zi cu zi nu prezintă absolut nici un risc, dar există dovezi puternice că ar oferi mai multe beneficii substanţiale, de sănătate.”

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2023

0
Coșul meu
Call Now Button