Artemisinin (artemisinină) şi cancerul-studii şi cercetări

Proprietăţile terapeutice ale artemisininului au fost descoperite relativ recent de către medicina modernă.

Studiul cel mai important efectuat pe artemisinin în tratamentul cancerului a fost efectuat de doctorii Narenda Singh şi Henry Lai de la Universitatea din Washington, rezultatele acestui studiu fiind publicate în Journal Life Science (2001).

Artemisinin şi fier, o combinaţie benefică în cancer

Fierul este necesar pentru diviziunea celulară şi se ştie că celulele canceroase acumulează fier tocmai în acest scop. În comparaţie cu celulele sănătoase, celulele maligne conţin un număr ridicat de receptori care atrag fierul.

În studii de laborator effectuate pe celule canceroase rezistente la radioterapie, s-a descoperit că artemisininul le poate distruge în proporţie de 75% în 8 ore, sau chiar 100% în 24 de ore, dacă acestea sunt încărcate cu fier. Pe de altă parte, celulele sănătoase rămân neatinse.

Experimentele au demonstrat că artemisininul ar fi eficace ca remediu în numeroase tipuri de cancer.

Cu toate ca nu este solubil în apă, artemisininul are proprietatea de a penetra şi în creier, ceea ce i-ar conferi eficacitate şi în cazul tumorilor pe creier.

Toxicitate

Nu s-au observat efecte toxice asupra organismului la doze zilnice mari de până la 70 mg/kg luate pe termen scurt în tratamentul malariei (se ştie că artemisininul se foloseşte în tratamentul malariei).

A nu se lua împreună cu antioxidanţi, deoarece aceştia pot să-i reducă eficacitatea. Acest fenomen se explică prin modul de acţiune al artemisininei asupra celulelor canceroase. Deoarece artemisininul distruge tumorile prin oxidare, orice substanţă cu proprietăţi antioxidante vine să anihileze acest proces de oxidare, împiedicând artemisinina să îşi îndeplinească rolul.

Antioxidanţii se pot lua la un interval de cel puţin 2 ore de la administrarea artemisininului.

Artemisinina se poate administra în doze zilnice de 400-800 mg pe perioade de 6-12 luni.

Notă importantă: Pentru o eficacitate sporită în distrugerea tumorilor, se recomandă administrarea împreună cu doze mari de pancreatină.


Sursa: https://www.drlam.com/blog/artemisinin-fights-malaria-cancer/405/

Leave a reply

Adresă

S.C. Primo Nutrition S.R.L.
Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025 vanzari@primonutrition.ro

Copyright © Primo Nutrition 2018

webdesign:  mihaivladguta.eu

error: