Prostatita sau inflamatia prostatei: cauze, simptome, tratament

Prostatita sau inflamatia prostatei: cauze, simptome, tratament

Ce este prostatita ?

A se vedea Prostamisin, produs naturist pentru prostata inflamata.

Prostatita este o afectiune a prostatei, o glanda situata sub vezica urinara la barbati, in jurul uretrei (tubul prin care se elimina urina) facand parte din aparatul reproductiv.  Prostata are rolul de a produce lichidul seminal.  Prostatita se caracterizeaza prin inflamatie respectiv marirea in volum a prostatei (hipertrofie prostatica). Este o tumoare benigna, afectiune cel mai des intalnita la barbatii cu varsta de peste 60 de ani.

Prostata inflamata cauzeaza dificultate si durere la urinare precum si dureri in zona pelvisului. Durerile pot radia si in partea de jos a spatelui (sale). Prostata inflamata creste in volum si apasa pe uretra, obstructionand tractul urinar si facand dificila golirea vezicii urinare.

Inflamatia prostatei afecteaza barbatii de la 50 de ani in sus sau chiar mai tineri. Este afectiunea cea mai frecventa in randul barbatilor cu varsta sub 50 ani. Daca nu este tratata in stagiul incipient, poate duce la complicatii si probleme mai grave.

Prostatita este cauzata de dezechilibrul hormonilor androgeni care se instaleaza odata cu procesul de imbatranire. Astfel, nivelul de testosteron scade in timp ce nivelul de dihidrotestosteron si estrogen creste.  Aceasta modificare duce la inmultirea celulelor din prostata respectiv la inflamatie. Astfel, acumularea de dihidrotestosteron inhiba moartea celulelor prostatei favorizand inmultirea lor, proces care rezulta in cresterea volumului acesteia. Se crede deasemenea, ca rezistenta la insulina (care se manifesta la diabetici) si obezitatea ar fi alti factori care determina inflamatia prostatei.

Grasimea viscerala in exces pune in circulatie o cantitate mare de estradiol crescand  concentratia de dihidrotestosteron ceea ce duce la inflamatie.

Ea poate fi deasemenea cauzata de infectii bacteriene (bacterii care trec din urina spre prostata). Daca tratamentul administrat nu elimina complet bacteriile, prostatita revine, devenind cronica, putand cauza alte probleme de sanatate.

Tipuri de prostatita

Prostatita bacteriana acuta

Aceasta este cauzata de o infectie bacteriana, se manifesta dintr-o data si are ca simptome febra, friguri, greturi, voma, asemanatoare cu ale gripei.  In majoritatea cazurilor, este vorba de bacteria E. Coli care provine din tractul urinar. Infectia bacteriana poate deasemenea proveni din rectum sau poate fi transmisa prin contact sexual ( Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis)

Prostatita bacteriana cronica

Apare atunci cand medicamentele nu elimina infectia bacteriana, aceasta devenind recurenta, fiind in general greu de tratat.  In acest caz, avem de a face cu bacterii rezistente la antibiotice.

Prostatita cronica sau sindromul durerii pelviene

Aceasta este forma cea mai des intalnita si nu este cauzata de infectii bacteriene. Simptomele pot fi trecatoare si mai mult sau mai putin severe. Cauza poate fi scaderea nivelului de testosteron. Aceasta poate fi agravata de stres, anxietate si depresie.

Prostatita inflamatorie asimptomatica

Aceasta nu este insotita de simptome si este de obicei descoperita prin intermediul investigatiilor efectuate pentru alte afectiuni.

Simptome prostatita (prostata inflamata/marita)

-durere sau senzatie de arsura la urinare

-golire incompleta a vezicii

-urinari frecvente, mai ales noaptea, si dificile

-nevoie urgenta de a urina

-urina tulbure

-sange in urina

-durere abdominala sau in sale

-durere in perineu (intre scrotum si rect)

-durere sau disconfort in organele genitale

-simptome asemanatoare gripei

-disfunctie sexuala

-ejaculare dureroasa

Factori de risc

-faptul de a fi avut deja prostatita

-infectii ale vezicii sau uretrei

-folosirea sondei  urinare

-trauma in zona pelviana

-biopsia de prostata

Complicatii

-prostatita acuta poate evolua in prostatita cronica

-infectii bacteriene ale sangelui

-infectia cavitatii prostatei (abces)

-retentie de urina

-infertilitate

Diagnosticare prostatita

In vederea diagnosticarii se efectueaza diferite teste:  examinare rectala, teste de urina, teste de sange, scanari etc.

Prostatita (prostata inflamata/marita) tratament

Cand cauza o constituie infectiile bacteriene, tratamentul conventional este cu antibiotice. Pentru eradicarea completa a bacteriilor, administrarea de antibiotice este necesara pe o perioada mai mare de timp. Insa, cu toate acestea, datorita rezistentei la antibiotice ale diferitelor tipuri de bacterii, avem de a face cu imposibilitatea eliminarii infectiei, ceea ce duce la prostatite recurente. In plus, tratamentele cu antibiotice produc ravagii in organism: nu numai ca intoxica ficatul, dar distrug complet flora intestinala cauzand diferite afectiuni unele grave (constipatie, diaree, inflamatia intestinului, infectii cu ciuperci etc).

Cand aceasta afectiune nu este cauzata de infectii bacteriene, tratamentul conventional consista in medicamente antiinflamatoare.

Un remediu naturist pentru prostatita este Prostamisin. Acesta contine trei substante naturale: extract din fructe de palmier pitic (saw palmetto), extract din merisor si licopen.

Fructele din palmier pitic favorizeaza restabilirea nivelului de testosteron. Dupa cum s-a mentionat mai sus, scaderea productiei de testosteron legata de imbatranire duce la inflamatia prostatei.  Fructele din palmier pitic sunt benefice si impotriva infectiei.

Merisorul are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si antioxidante (antiimbatranire). Combate infectia prostatei si a tractului urinar, este antiinflamator. Are efect benefic asupra vaselor de sange si circulatiei. Reduce depunerea colesterolului pe artere si combate imbatranirea prematura datorita efectului antioxidant.

Licopenul este un ingredient principal care se regaseste in concentratii importante in tesuturile prostatei.  Prostata, dac e sanatoasa, prezinta un continut mult mai mare in licopen spre deosebire de alte tesuturi. Odata cu imbatranirea, nivelul acestuia scade semnificativ. Licopenul este un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva efectelor destructive ale stresului oxidativ. Un nivel ridicat de licopen protejeaza impotriva cancerului de prostata si cancerului in general.

Sursa:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/prostatitis/diagnosis-treatment/drc-20355771

10 Responses to Prostatita sau inflamatia prostatei: cauze, simptome, tratament

  1. Acum 2 ani am anceput sa urinez mai des noaptea.Misa recomandat PROSTAMOL sa eau 3 luni de zile .Am luat ,ansa acuma urinez mai des.Ce-mi recomandati sa mai eau

  2. Buna ziua am 31 de ani si eu ma confrunt cu o prostatită cronică.pe timpul tratamentului imintrece cum termin tratamentul revine …Nunstiu ce sa mai iau si unde sa ma mai duc ….Vă rog din suflet sa ma ajuta.ti…sanatate multă.

  3. Buna ziua,
    Pe langa prostamisin v-am sfatui sa luati si pelinul dulce sub forma de pulbere pentru baut. Daca cumva este adenom de prostata atunci ar mai trebuie si un supliment de fier impreuna cu enzime digestive.

    Numai bine,

  4. Buna ziua! Am un disconfort cand stau in picioare in partea de jos ce ar putea fi cand merg nu simt doar cand stau pe loc

  5. Am avut o prostată inflamata acum 2 ani și ceva . Descoperită mai târziu,cu disfuncție sexuală. Urinam des și puțin. Acum am un mic disconfort in scrot și simt un fel de presiune deasupra tractului urinar. Și bineînțeles disfuncție. Menționez că am luat zinc ,b6 si ceva pentru testosteron. Am inceput sa iau și saw Palmetto.

  6. Bună ziua , am un colon iritabil si hemoroizi gradul 4 , pană să realizez m am lipit si de hernie inghinală în ambele părți .
    Astazi am comandat pulberea de ulm alunecos .
    Vă rog un sfat .

  7. Buna ziua,
    Pentru colon iritabil inafara de ulm alunecos va mai trebuie si Digestovit.
    Pentru hemoroizi trebuie sa luati Radacina de piatra(Colinsonia canadensis).

    Numai bine,

Leave a reply

Date indentificare fiscala
Nume Societate: PRIMO NUTRITION SRL
CUI: RO29553556
Nr. reg. com.: J08/2080/2015
Sediu social: Str. Tudor Vladimirescu nr. 7, Hărman, jud. Braşov

Contact

Mobil: +40 723 167 904 ; +40 722 223 025
Email: vanzari@primonutrition.ro

Soluționarea alternativă a litigiilor

Soluționarea online a litigiilor

Copyright © Primo Nutrition 2024

0
Coșul meu
Call Now Button