Vitamina B2 (riboflavina) 100 mg/tableta, 100 tablete

49.00 lei

Descriere

Vitamina B2 (riboflavina) 100 mg/tableta, 100 tablete

Vitamina B2 (riboflavina), ca si celelalte vitamine B, participa in procesele bichimice prin care are loc transformarea proteinelor, carbohidratilor si grasimilor. Carbohidratii sunt transformati in trisfosfat de deozina, o sursa importanta de energie pentru organism.
Vitamina B2 intervine in metabolizarea glucozei-pe care organismul o foloseste pentru producerea de energie-si sustine formarea globulelor rosii.

Riboflavina, impreuna cu celelalte vitamine B, este importanta pentru mentinerea unei stari de sanatate optime. Intervine in conversia vitaminei B6 in forma sa activa de coenzima si in transformarea triptofanului in niacina.
Contribuie la mentinerea integritatii metabolice a organismului.

Beneficii pentru sanatate

Minimizeaza cantitatea de homocisteina (un aminoacid regasit in sange, rezultat in urma reactiilor metabolice) care este periculoasa pentru celule. Un nivel ridicat de homocisteina poate duce la accident vascular cerebral, dementa, infarct etc. Riboflavina, luata zilnic, poate reduce nivelul homocisteinei pana la 40%.

Stdiille stiintifice arata ca scaderea concentratiei de homocisteina in sange poate reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare, afectiunilor neurocognitive, epilepsiei si bolilor neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson).

Ca si vitamina B2, alte doua vitamine din grupul vitaminelor B (acidul folic si vitamina B12) sunt cunoscute pentru efectul de scadere al homocisteinei.

Conform cercetarilor, vitamina B2 ar imbunatati oxigenarea si productia de energie in mitocondriile din celulele nervoase. Astfel, ar avea capacitatea sa reduca migrenele. Conform cercetarilor, migrenele ar fi cauzate de un dezechibru chimic in celulele creierului.

S-a demonstrat deasemenea ca vitamina B2, poate proteja ADN ul celulelor impotriva agentilor cancerigeni ca de ex. fumul de tigara.
Un aport suficient de vitamina B2 pare sa reduca riscul aparitiei cataractei.

Intervine in procesarea fierului, deci protejeaza impotriva anemiei.

Este folositoare pentru sanatatea pielii. Ajuta la mentinerea elasticitatii are efect protector impotriva eczemelor, dermatitelor. Ajuta la vindecarea ranilor.

Este benefica pentru sanatatea parului si unghiilor.

Surse alimentare si carente

Riboflavina se regaseste in special in lactate, oua si carne. Astfel, o cana de lapte contine 0,22 mg, un ou mare 0,26 mg, 100 g de carne (vita sau pui) 0,15 mg.

Carenta in riboflavina cauzeaza probleme de piele (dermatite), rani in colturile gurii, caderea parului, oboseala, slabiciune, anemie, afectiuni ale ficatului, sistemului nervos etc. Deficienta in riboflavina poate aparea la alcoolici, la anorexici, la vegetarieni, la persoanele cu intoleranta la lactoza.  Acestea din urma nu pot consuma lactate (lactatele fiind o sursa importanta de vitamina B2). Alti factori care duc la carenta in riboflavina sunt hipotiroidismul, insuficienta suprarenala, medicamentele anticonceptionale, efortul fizic important si sustinut (atletii de performanta).

Vitaminele B sunt substante solubile in apa. Astfel, nu exista risc de supradozare, acestea fiind absorbite doar partial in intestin, restul eliminandu-se prin fecale si urina.

Mod de administrare: A se lua 1-2 tablete pe zi de preferinta cu mancare.

A se vedea si PABA, o alta vitamina din grupul B.

Produs in Belgia.

 

 

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Vitamina B2 (riboflavina) 100 mg/tableta, 100 tablete”

Adresa ta de email nu va fi publicată.