Reducere!

Graviola ceai (pulbere) 100 g

(4 recenzii ale clientilor)

Prețul inițial a fost: 69.00 lei.Prețul curent este: 53.00 lei.

Graviola pulbere fină pentru ceai, 100 grame.

Categorii: , , , , , , , , Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Descriere

Ceai de graviola (pulbere din frunze de graviola), 100 g

Graviola este un copac care crește sălbatic în zonele tropicale: Caraibe, America centrală și de sud, Africa, Asia.

În spaniolă i se spune „guanabana” iar în America de nord este numit „soursop”. Frunzele acestui copac sunt lunguiețe, lucioase și cărnoase. Fructele sunt verzi și acoperite cu țepi. Au miezul dulce și cărnos, iar semințele sunt negre și au forma semințelor de pepeni, fiind mai mari decât acestea.

Este prețuit pentru proprietățile medicinale ale frunzelor, mugurilor și scoarței, precum și pentru calitățile nutritive ale fructului. Constituie un remediu foarte cunoscut și folosit în medicina tradițională din zonele geografice unde acesta copac crește.

Frunzele de graviola prezintă nenumărate beneficii pentru sănătate. Ele sunt reputate pentru proprietățile antitumorale, antidiabetice și capacitatea de a proteja sistemul cardiovascular.

Graviola frunze vs. graviola fruct

Există mai multe studii cu privire la efectele terapeutice ale frunzelor (nu ale fructului cum se spune în diverse publicații pe internet) în diverse afecțiuni printre care cancerul, diabetul și bolile de inimă. Fructul prezintă calități nutritive superioare și pe lângă acestea, foarte probabil anumite substanțe naturale anticancerigene cu toate că în concentrații mai reduse decât frunzele. Este foarte important de menționat că fructul de graviola are un conținut ridicat în zahăr, ceea ce nu îl recomandă nici în cancer nici în diabet. Sucul de graviola care se produce din fruct este și mai concentrat în zahăr decât fructul ca atare. Consumul de zahăr sub orice formă (carbohidrați, chiar și fructele dulci) trebuie evitat în cancer deoarece zahărul hrănește și întreține dezvoltarea și înmulțirea tumorilor.

Graviola și cancerul

Frunzele de graviola conțin substanțe puternic anticancerigene, care conform cercetărilor, ar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase prin privare de energie pe de o parte, și distrugându-le membrana pe de altă parte. Aceste substanțe naturale țintesc selectiv celulele maligne fără să le afecteze pe cele sănătoase. Se spune că ar avea capacitatea de a elimina celulele canceroase rezistente la chimioterapie. Spre deosebire de tratamentele convenționale împotriva cancerului, care duc la căderea părului și alte efecte secundare devastatoare asupra organismului, graviola protejează și fortifică sistemul imunitar, tonifică și energizează. Frunzele conțin și substanțe antioxidante capabile să reducă stresul oxidativ, proces care cauzează degenerarea celulelor, ducând la boli grave precum cancerul. Aceste substanțe sunt benefice și pentru sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte cu boala.

Articol: Ceaiul din frunze de graviola și cancerul

Graviola și diabetul

Conform rezultatelor acestor studii, substanțele active din frunze sunt deosebit de benefice în diabet prin capacitatea acestora de a reduce hiperglicemia, colesterolul ridicat și de a preveni creșterea bruscă a nivelului de zahăr în sânge.
Prin acțiunea antioxidantă și protectoare asupra celulelor beta ale pancreasului, principiile active pe care le regăsim în frunze au capacitatea de a regenera celulele pancreasului care produc insulină și de a îmbunătăți metabolismul glucidelor.
Cercetările au demonstrat de asemenea că extractul din aceste frunze exercită un efect benefic și asupra celulelor ficatului care indirect sunt legate de controlul nivelului de insulină.

Articol: Cunoașteți pe cineva cu diabet ? Spuneți-i de graviola

Graviola și bolile de inimă

Frunzele de graviola sunt deosebit de folositoare în hipertensiune arteriala prin efectul natural vasodilatator și antiinflamator asupra vaselor de sânge.
Acestea stimulează circulația și pot împiedica depunerea colesterolului pe pereții arterelor, sângele putând circula normal.
Astfel, au efect protector asupra inimii și sistemului circulator, reducând riscul de infarct și accident vascular.

Alte beneficii

Frunzele de graviola sunt foarte bogate în substanțe nutritive, printre care antioxidanții care ne protejează celulele împotriva stresului oxidativ, încetinesc procesul de îmbătrânire și întăresc sistemul imunitar.

Ceaiul din aceste frunze  efect deosebit de relaxant, reduce anxietatea, nervozitatea și îmbunătățește somnul.

Calmează tusea și este benefic în astm.

Combate infecțiile bacteriene și virale (herpesul), febra, tusea. Semințele sunt folositoare împotriva paraziților. Este benefică în diaree, dizenterie, probleme de stomac, indigestie, constipație.

Are efect calmant și ușor analgezic în dureri articulare. În America de sud, se folosește uleiul de graviola ca unguent antiinflamator și antidurere în afecțiuni reumatismale. Ceaiul din frunze este benefic în gută, favorizează eliminarea acidului uric din organism.

Frunzele sunt bogate în calciu, magneziu și fosfor, elemente importante pentru a împiedica apariția osteoporozei, respectiv pentru a opri evoluția acestei boli.

Este un bun tonic și energizant.

Precauții și contraindicații

A nu se administra în timpul sarcinii (acționează asupra celulelor care se dezvoltă rapid cum sunt cele din fetus) sau alăptării. Dacă se administrează ca remediu împotriva cancerului, nu se ia împreună cu coenzima Q10. Conform cercetărilor științifice, graviola acționează împotriva tumorilor prin sufocare, adică lipsindu-le de energie, pe când coenzima Q10 acționează invers (furnizează energie celulelor). În consecință, coenzima Q10 neutralizează efectele graviolei.

Fructul și semințele ar putea cauza efecte neurotoxice consumate pe termen lung, dar nu și frunzele. Efectele neurotoxice ale fructului respectiv semințelor de graviola au fost constatate de către cercetători francezi la scară restrânsă, în rândul unei populații sărace din Guadelupa, care consumă fructul de graviola nu doar în scop medical dar și ca hrană.

Dacă se consumă o perioadă mai îndelungată, este indicat folosirea unui probiotic. Cei ce urmează un tratament pentru tensiune arterială, trebuie să ceară acordul medicului înainte de a folosi acest produs.


Compoziție: Pulbere din frunze de graviola (Annona muricata).

Mod de administrare: Peste o linguriță de pulbere se toarnă într-o cană de apă caldă și se lasă acoperit 5-10 minute.

Produs fabricat în UE.

4 recenzii pentru Graviola ceai (pulbere) 100 g

  1. Eugen

    Un produs excelent cu efecte vizibile in timp scurt.

  2. Adrian (proprietar verificat)

    Buna ziua,
    Eu urmez un tratament cu pelin dulce pulbere, fier si super pancreatina.Acum am comandat la d-voastra si graviola pulbere.Intrebarea mea este: Pot sa amestec in aceeasi cana cu apa si pulberea de pelin si pe cea de graviola? Am citit ca graviola s-ar lua inainte de masa iar pelinul l-am luat intotdeauna dupa masa.Are un efect mai redus daca si graviola o iau dupa masa?
    Multumesc.

  3. primonut (store manager)

    Buna ziua,

    Nu va pot lumina in aceasta privinta. Doar incercand veti putea afla.

    Numai bine,

  4. Mihaela

    Buna ziua! Aceasta pulbere este din frunze?

  5. primonut (store manager)

    Buna ziua,
    Da este din frunze.
    Numai bine.

  6. Andrei marin

    Buna ziua cata pulbere se pune la 1L de apa ?

  7. primonut (store manager)

    Buna ziua,
    In primul rand nu se fierbe. Se pune o lingurita de pulbere la o cana/pahar de apa, lapte, suc reci. Se amesteca bine si se bea.
    Numai bine,

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…