Graviola Ceai (Annona Muricata) , 100...

(1 recenzie ale clientilor)

59.00 lei

Graviola (Annona Muricata), Pulbere pentru Ceai, 100 g

Categorii: , , , , , Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Descriere

Ceai de graviola (pulbere din frunze de graviola), 100 g

Graviola este un copac care creste salbatic in zonele tropicale: Caraibe, America centrala si de sud, Africa, Asia.

In spaniola i se spune “guanabana” iar in America de nord este numit “soursup”.  Frunzele de graviola sunt lunguiete, lucioase si carnoase. Au o aroma subtila si un gust foarte putin acrisor. Fructele sunt verzi si acoperite cu tepi. Au miezul dulce si carnos, iar semintele sunt negre si au forma semintelor de pepeni, fiind mai mari decat acestea. Fructul de graviola este consumat ca atare sau folosit in prepararea sucurilor, siropurilor sau altor bauturi racoritoare, pe cand frunzele, in special, sunt utilizate in mod traditional in sopuri terapeutice.

Graviola este pretuit pentru proprietatile medicinale ale fruzelor, mugurilor si scoartei, precum si pentru calitatile nutritive ale fructului.  Graviola constituie un remediu foarte cunoscut si folosit in medicina traditionala din zonele geografice unde acesta copac creste.

Pe langa alte nenumarate beneficii pentru sanatate, frunzele de graviola sunt reputate pentru proprietatile antitumorale, antidiabetice si capacitatea acestora de a proteja sistemul cardiovascular.

Graviola frunze versus graviola fruct

Exista mai multe studii cu privire la efectele terapeutice ale frunzelor de graviola (nu ale fructului cum se spune in diverse publicatii pe internet) in diverse afectiuni printre care cancerul, diabetul si bolile de inima. Fructul de graviola prezinta calitati nutritive superioare si pe langa acestea, foarte probabil anumite substante naturale anticancerigene cu toate ca in concentratii mai reduse decat frunzele. Este foarte important de mentionat ca fructul de graviola are un continut ridicat in zahar, ceea ce nu il recomanda nici in cancer nici in diabet, cu toata publicitatea care i se face in Romania. Sucul de graviola care se produce din fruct este si mai concentrat in zahar decat fructul ca atare, deci nu trebuie consumat ca tratament cancer. Consumul de zahar sub orice forma (carbohidrati, chiar si fructele dulci) trebuie evitat in cancer deoarece zaharul hraneste si intretine dezvoltarea si inmultirea tumorilor.

Graviola si cancerul

Frunzele de graviola contin substante puternic anticancerigene, care conform cercetarilor, ar inhiba dezvoltarea celulelor canceroase prin privare de energie pe de o parte, si distrugandu-le membrana pe de alta parte. Aceste substante naturale tintesc selectiv celulele maligne fara sa le afecteze pe cele sanatoase. Graviola ar avea capacitatea de a elimina celulele canceroase rezistente la chimioterapie. Spre deosebire de tratamentele conventionale impotriva cancerului, care duc la caderea parului si alte efecte secundare devastatoare asupra organismului, graviola  protejeaza si fortifica sistemul imunitar, tonifica, energizeaza si sustin dezvoltarea si buna functionare a celulelor sanatoase. Frunzele de graviola contin si substante antioxidante capabile sa reduca stresul oxidativ, proces care cauzeaza degenerarea celulelor, ducand la boli grave precum cancerul. Aceste substante sunt benefice si pentru sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte cu boala.

Articol: Ceaiul din frunze de graviola si cancerul

Graviola si diabetul

Conform rezultatelor acestor studii, substantele active din frunzele de graviola sunt deosebit de benefice in diabet prin capacitatea acestora de a reduce hiperglicemia, colesterolul ridicat si de a preveni cresterea brusca a nivelului de zahar in sange..
Prin actiunea antioxidanta si protectoare asupra celulelor beta ale pancreasului, principiile active pe care le regasim in frunzele de graviola au capacitatea de a regenera celulele pancreasului care produc insulina si de a imbunatati metabolismul glucidelor.
Cercetarile au demonstrat deasemenea ca extractul din frunzele de graviola exercita un efect benefic si asupra celulelor ficatului care indirect sunt legate de controlul nivelului de insulina.

Articol: Cunoasteti pe cineva cu diabet ? Spuneti-i de graviola

Graviola si bolile de inima

Frunzele de graviola sunt deosebit de folositoare in hipertensiune arteriala prin efectul natural vasodilatator si antiinflamator asupra vaselor de sange.
Graviola stimuleaza circulatia si poate impiedica depunerea colesterolului pe peretii arterelor, sangele putand circula normal.
Astfel, frunzele de graviola au efect protector asupra inimii si sistemului circulator, reducand riscul de infarct si accident vascular.

Alte beneficii ale frunzelor de graviola

Ceaiul din frunze de graviola are efect deosebit de relaxant, reduce anxietatea, nervozitatea, imbunatateste somnul, reda buna dispozitie. Substantele din frunzele de graviola pot stimula receptorii de serotonina, deci graviola poate fi benefica in depresie.
Frunzele de graviola sunt foarte bogate in substante nutritive, printre care antioxidantii care ne protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, incetinesc procesul de imbatranire si intaresc sistemul imunitar.
Graviola combate infectiile bacteriene si virale (herpesul), febra, tusea. Semintele sunt folositoare impotriva parazitilor. Este benefica in diaree, dizenterie, probleme de stomac, indigestie, constipatie.

Are efect calmant si usor analgezic in dureri articulare. In America de sud, se foloseste uleiul de graviola ca unguent antiinflamator si antidurere in afectiuni reumatismale.

Ceaiul de graviola calmeaza tusea si este benefic in astm.

Graviola este bogata in calciu, magneziu si fosfor, elemente importante pentru a impiedeca aparitia osteoporozei, respectiv pentru a opri evolutia acestei boli.

Graviola este tonic si energizant.

Ceaiul din frunze de graviola este benefic in guta, favorizeaza eliminarea acidului uric din organism.

Precautii si contraindicatii:

A nu se administra in timpul sarcinii (graviola actioneaza asupra celulelor care se dezvolta rapid cum sunt cele din fetus) sau alaptarii. Daca se administreaza ca remediu impotriva cancerului, graviola nu trebuie sa se ia impreuna cu coenzima q10. Conform cercetarilor stiintifice, graviola actioneaza impotriva tumorilor prin sufocare, adica lipsindu-le de energie, pe cand coenzima q10 actioneaza invers (furnizeaza energie celulelor). In consecinta, coenzima q10 neutralizeaza efectele graviolei.

Fructul si semintele de graviola ar putea cauza efecte neurotoxice consumate pe termen lung, dar nu si frunzele. Efectele neurotoxice ale fructului respectiv semintelor de graviola au fost constatate de catre cercetatori francezi la scara restransa, in randul unei populatii sarace din Guadelupa, care consuma fructul de graviola nu doar in scop medical dar si ca hrana.

1 recenzie pentru Graviola Ceai (Annona Muricata) , 100...

  1. Carmen

    Am comandat acest ceai pentru un inceput de cancer de col uterin. Fac deja tratament de 2 luni iar cancerul a regresat deja cu un stadiu. Sunt foarte mulțumita. Voi continua tratamentul pana dispare cancerul complet.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…